Ecologische doodskist

Duurzaam begaven of cremeren met een ecokist

Zoekt u een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele doodskist? Kies dan voor de biologisch afbreekbare ecokist. Iedereen kan vandaag de dag begraven of gecremeerd worden in een ecologische grafkist. Bij zo’n kist is het materiaal natuurlijk doorslaggevend om rekening te houden met het milieu en te voorkomen dat schadelijke stoffen aan de grond kunnen worden afgeven. Het gebruik van metaal of kunststof is bij een ecokist natuurlijk uit den boze. Wilt u een 100% organische en ecologische doodskist bestellen? Dat kan eenvoudig in de webshop van Cofita.

Wat kenmerkt de ecologische grafkist?

Wilt u, of uw overleden dierbare, het milieu niet belasten na overlijden? Dan is het mogelijk om te kiezen voor een milieuvriendelijke, ecologische uitvaart. De begrafenis of crematie vindt dan plaats in een ecologische uitvaartkist of uitvaartmand. Doordat deze kist of mand biologisch afbreekbaar is, blijft de kist na een begrafenis niet jarenlang in de grond liggen. Hij wordt één met de aarde. Dat maakt de ecologische doodskist of mand zeer geschikt voor een natuurbegrafenis. En bij een crematie zal de ecokist of -mand geen lucht- of milieuvervuiling door verbranding opleveren.

ecologische doodskist gemaakt van riet

materialen uitvaartkist organisch

Gebruik van de organische materialen

Voor het maken van een ecologische grafkist worden uitsluitend organische materialen gebruikt. Zo is de kist onder andere gemaakt van biomassa, een ecologisch materiaal dat gemaakt is van organische materialen, waaronder aardappelzetmeel en mais.

Heeft u advies nodig?

Ons assortiment bestaande uit unieke uitvaartkisten hebben we zorgvuldig voor u samengesteld. Neem gerust contact met ons op.

Ecologische uitvaartmand

De ecologische uitvaartmand uit ons assortiment is gemaakt van het riet van wilgentenen en afgewerkt met een binnenbekleding van ongebleekt katoen, een wade van watervast ongebleekt katoen en een eco hoofdsteun of een biologisch afbreekbaar hoofdkussen. De handgemaakte wilgenteen is geweven in blauwe en bruine kleuren. Kortom: onze ecologische uitvaartmanden en grafkisten zijn van 100% ecologisch materiaal gemaakt. Ze bevatten dus geen plastics of metalen, maar uitsluitend materialen die op natuurlijke en biologische manier afbreekbaar zijn.

grafkist bestellen bij cofita uitvaartkisten

Ecologische uitvaartkist bestellen bij Cofita

Wij staan voor u klaar met persoonlijke aandacht en advies als u een milieuvriendelijke, ecologische uitvaartkist wilt bestellen. Bovendien is een ecokist kopen bij Cofita in prijs altijd voordeliger dan bij een uitvaartondernemer. Heeft u uw keuze voor een ecologische doodskist of grafmand gemaakt? Dan kunt u hem in de webshop bestellen. Hij wordt dan binnen 24 uur bij u op het gewenste adres bezorgd. Dat doen wij op zeer discrete wijze. Bij ons kunt altijd terecht voor:

  • Zelf uw ecologische uitvaartmand of uitvaartkist samenstellen
  • Gratis levering binnen 24 uur / 7 dagen per week
  • Volledige ontzorging
  • Uitvaartkisten op maat mogelijk, in overleg
  • Beste prijs voor een ecokist

Direct online een ecokist bestellen

Bij Cofita kunt u gemakkelijk online een ecologische doodskist bestellen. Wilt u graag eerst ons aanbod ecologische uitvaartkisten of uitvaartmanden komen bekijken? Neem dan gerust contact met ons op voor het inplannen van een bezichtiging. Voor meer informatie over een ecologische grafkist en de prijs daarvan, kunt u 24/7 contact met ons opnemen via +31 633031356 of info@cofita.nl.

Nieuws & advies

Vragen, neem contact op