Welke voordelen heeft een rieten uitvaartmand?

Terug naar overzicht
rieten uitvaartmand voor overledene ookwel bekend als een grafmand

De voordelen van een rieten uitvaartmand

Tot op heden wordt de houten uitvaartkist nog steeds het meest gebruikt voor een begrafenis of crematie. Echter kiezen steeds meer mensen ervoor om van die ‘traditie’ af te stappen. Bent u op zoek naar een natuurlijke, duurzame en milieuvriendelijke uitvaartkist? Cofita laat u graag kennismaken met de rieten uitvaartmand. De rieten uitvaartmand is gemaakt van milieuvriendelijk geweven riet dat biologisch afbreekbaar is. De uitvaartmand draagt dus bij aan een schonere wereld. We informeren u in dit blog graag over de voordelen van een rieten uitvaartmand

Geschikt voor een groene uitvaart

Het thema klimaatverandering houdt ons allemaal bezig. Hoe we omgaan met het milieu speelt een steeds belangrijkere rol in de maatschappij. Daarom gaan we steeds meer op zoek naar milieuvriendelijke, duurzame alternatieven. Zo ook op het gebied van uitvaartkisten. Wilt u, of uw dierbare, een groene uitvaart? Hiervoor is de rieten uitvaartmand uitermate geschikt. Door te kiezen voor een rieten uitvaartmand zet u na uw overlijden geen (extra) ecologische voetafdruk meer. De rieten uitvaartmand is namelijk 100% afbreekbaar.

6T7A3097 scaled
6T7A2913 scaled

Prachtige uitvaartkist

Er is niet één rieten uitvaartmand. In ons assortiment vindt u diverse unieke rieten uitvaartmanden die we zorgvuldig voor u hebben samengesteld. De handgemaakte wilgenteen uitvaartmand is geweven in prachtige blauwe en bruine kleuren. Van binnen is de rieten uitvaartmand afgewerkt met een bekleding van ongebleekt katoen, een wade van watervast ongebleekt katoen en een eco hoofdsteun of biologisch afbreekbaar hoofdkussen. De rieten uitvaartmand is geschikt voor een crematie, met aantoonbaar certificaat door de LVC, een natuurbegraafplaats en een gewone begrafenis.

Zelf samen te stellen bij Cofita

U kunt ervoor kiezen om een rieten uitvaartmand extra persoonlijk te maken door deze zelf samen te stellen. Bij Cofita is het namelijk mogelijk om uitvaartkisten op maat te laten maken, uiteraard in overleg. Zo kunt u een afscheid organiseren dat perfect past bij de overledene, inclusief bijpassende rieten uitvaartmand.

rieten uitvaartmand voor overledene ookwel bekend als een grafmand

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de rieten uitvaartmand? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het zelf samenstellen van een rieten uitvaartmand? Neem voor meer informatie contact met ons op. Bel naar 0633031356 of stuur ons een e-mail via info@cofita.nl. Heeft u vragen voor ons? Laat dit gerust weten. We denken graag met u mee.

Nieuws & advies

Vragen, neem contact op