Waarom moet je een lijkkist kopen bij een crematie?

Terug naar overzicht
lijkkist kopen

Het belang van een lijkkist bij een crematie

Na het overlijden van een dierbare, staat u altijd voor dezelfde keuze: begraven of cremeren. In sommige gevallen heeft de overleden persoon zelf al een keuze gemaakt. Dat maakt de beslissing gemakkelijker. Of de overledene nu begraven of gecremeerd wordt, in beide gevallen zult u op zoek moeten gaan naar een passende lijkkist. Maar waarom eigenlijk? Waarom moet er een lijkkist gekocht worden bij een crematie? Cofita legt u graag uit hoe dit zit.

Veilig vervoeren van de overledene

Er zijn meerdere redenen waarom een lijkkist kopen voor een crematie van belang is. Allereerst is een lijkkist nodig om de overledene op een hygiënische, gezonde en veilige manier te kunnen vervoeren. Nadat uw dierbare overlijdt, zal hij of zij verplaatst moeten worden. Van de plek waar uw dierbare is overleden naar het mortuarium, het funerarium en het crematorium. Om dit vervoer in optimale omstandigheden te laten verlopen, is een goed omhulsel nodig, zoals een lijkkist.

Uitvaartkist wordt gedragen naar rouwwagen
uitleg bij aanschaf doodskist bij cofita uitvaartkisten

Met een stevig omhulsel in de crematieoven

Eigenlijk is het ook best raar. U geeft geld uit aan een lijkkist die vervolgens verbrand wordt. Maar toch is het nuttig om voor een crematie een lijkkist te kopen. De temperaturen in de crematieoven lopen namelijk erg hoog op. Het lichaam van de overledene wordt met een invoermachine in de oven gebracht. Om die invoer veilig te laten verlopen, is een stevig omhulsel nodig. Een lijkkist is dus ook voor een crematie van groot belang.

Heeft u advies nodig?

Ons assortiment bestaande uit unieke uitvaartkisten hebben we zorgvuldig voor u samengesteld. Neem gerust contact met ons op.

Lijkkist kopen bij Cofita

U bepaalt zelf waar en welke lijkkist u gaat kopen als een dierbare is overleden. Zo kunt u voordelig een lijkkist kopen bij Cofita. We hebben een ruim assortiment lijkkisten voor u en helpen u graag een lijkkist te vinden die past bij de persoon voor wie hij bedoeld is. Of dit nu een traditionele lijkkist, luxe lijkkist of Amerikaanse lijkkist is. En we hebben ook milieuvriendelijke opties voor u. De mogelijkheden zijn enorm. U kunt bij ons zelfs zelf uw eigen lijkkist samenstellen! We willen iedereen de keuze bieden om de ideale lijkkist te kunnen kopen.

info over bestellen uitvaartkist

Meer informatie over de lijkkisten van Cofita

Bij Cofita vindt u diverse lijkkisten die zijn goedgekeurd voor begrafenissen en crematies. Wilt u meer weten over ons aanbod lijkkisten? Of wilt u een lijkkist op maat laten maken voor de crematie van een overleden dierbare? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 06 58 85 75 98 of stuur ons een e-mail via info@cofita.nl. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Nieuws & advies

Vragen, neem contact op