Hoe kies je een grafkist?

Terug naar overzicht
cropped Hero scaled 2

Grafkist kiezen

Het kiezen van een grafkist is een emotioneel moment voor de nabestaande of de persoon die komt te overlijden. De laatste rustplek wordt hierbij uitgekozen. Door het vele aanbod is een keuze maken soms erg lastig. De kisten verschillen namelijk in prijs, materiaal en kleur. De goedkoopste grafkist is bij ons de rieten uitvaartkisten de duurste is de Maxima in mahonie hoogglans.

Uitvaartkist kopen Afbeelding 1

Begrafeniskist kiezen

De begrafeniskist die het meeste wordt gekozen is de standaard houten kist, maar er bestaan nog meer soorten kisten. Al onze graf- en uitvaartkisten zijn uitgevoerd met oog voor kwaliteit en detail en zijn gemaakt van de beste materialen.

Wij hebben een ruim aanbod aan grafkisten, waaronder:

Amerikaanse grafkist
Rieten uitvaartkist
Luxe uitvaartkist
Kartonnen doodskist
Zeemanskist
Uitvaartkist voor lange mensen

Om de keuze eenvoudiger te maken, lichten we alle soorten kisten kort toe.

amerikaanse uitvaartkist grafkist lijkkist of doodskist maxima in uitvoering hoogglans eiken

Amerikaanse grafkist

De Amerikaanse uitvaartkist heeft een stijlvolle uitstraling. De kist heeft een deksel met twee delen, waarmee de helft van de kist afgesloten kan worden. Hierdoor is het bovenste gedeelte van de opbaring zichtbaar. De massief houten kisten zijn voorzien van een laklaag en bijzondere handgrepen. Hierdoor krijgt de kist een luxe uitstraling. De binnenkant is gestoffeerd met elegant stof. Het is mogelijk om een herinnering of boodschap achter te laten in het ingebouwde kastje aan de binnenkant van de kist.

Porto mahonie mat

Een uitvaartkist voor lange mensen

De standaardmaten voor een grafkist zijn niet geschikt voor mensen die langer zijn dan 195 cm of breder zijn dan 55 cm bij de schouders. Wij kunnen een grotere uitvaartkist produceren die langer is dan 200 cm. Hierbij worden extra kosten berekend en de levertijd is iets langer. Deze uitvaartkist maken wij namelijk op maat.

Mand Tyler 2

Rieten uitvaartkist

Een rieten bestaat uit gevlochten wilgenteen en is 100% afbreekbaar. Wilgenteen groeit na de oogst snel aan en vormt een hernieuwbare brandstof voor de natuur. De uitvaart- of grafkist is afgewerkt met een katoenen binnenbekleding en een bijbehorend kussen. De handgemaakte wilgenteen is geweven in zwarte en bruine kleuren.

Yris hoogglans zwart 2

De luxere uitvaartkist

Geleverd in massief eikenhout hebben onze luxe doodskisten een stijlvolle uitstraling. Door dit materiaal heeft de uitvaartkist een statige en mooie uitstraling. De kist is voorzien van luxe handgrepen aan de zijkanten. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar zoals: zwart, wit, kersenrood, eikenbruin of mahonie. Aan de binnenkant vindt u elegante bekleding. Hierbij kunt u kiezen tussen: katoenen, fluwelen of satijnen stof.

uitleg bij aanschaf doodskist bij cofita uitvaartkisten

Aanpassingen

U kunt de stoffering en de handvaten aan de zijkant van de kist aanpassen naar eigen wens. Heeft u wensen of een idee en wilt u weten of het mogelijk is? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Heeft u advies nodig?

Ons assortiment bestaande uit unieke uitvaartkisten hebben we zorgvuldig voor u samengesteld. Neem gerust contact met ons op.

Nieuws & advies

Vragen, neem contact op