Rieten mand voor overledene

Terug naar overzicht
rieten uitvaartmand voor overledene ookwel bekend als een grafmand

Voordelen van een rieten mand voor een afscheid

Voor een uitvaart van een overleden dierbare, kiezen veel mensen voor een traditionele uitvaartkist of zelfs een wat luxe model. Dat is in de huidige tijd van klimaatcrisis en de bijkomende opwarming van de aarde niet de meest milieuvriendelijke keuze. Wie een uitvaart duurzamer wil laten verlopen, kan ook kiezen voor een rieten mand voor de overledene. Dat is gegarandeerd een duurzaam alternatief voor de traditionele uitvaartkist. Bovendien heeft een rieten mand een zeer vriendelijke uitstraling. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheid tot het kiezen voor een rieten mand voor een overledene.

Is de rieten mand een goede keuze?

De ‘geleerden’ zijn het er nog lang niet over eens. Dat geeft dus aan dat de meningen over het kiezen van een rieten mand voor een uitvaart nogal verdeeld zijn. De uitstraling van een rieten mand voor een overledene in vergelijking tot de uitstraling van een houten uitvaartkist is echt anders. Ze hebben elk hun eigen sfeer. Daarom is het van belang wat u kiest en dat dit het beste past bij de uitvaart van een dierbare. Wordt het een houten uitvaartkist of een rieten mand?

Uitvaartkist kopen Afbeelding 1
uitleg bij aanschaf doodskist bij cofita uitvaartkisten

Duurzame uitvaart ja of nee?

Bekend is dat een begrafenis in een houten grafkist niet de meeste duurzame optie is. Zo zijn deze doodskisten lang niet altijd gemaakt van hout uit duurzame bronnen en kunnen ze metalen en plastic fittingen bevatten die niet biologisch afbreekbaar zijn. Dat kan een bepalende factor zijn. Bijvoorbeeld om dan toch te kiezen voor een meer duurzame oplossing: een rieten mand. Zo’n grafmand is gemaakt van natuurlijke materialen, zonder spijkers, schroeven, nietjes of plastics. Eventueel gebruikte kleurstof en/of lijm is biologisch afbreekbaar. Dat maakt ze in de meeste gevallen ook geschikt voor een natuurbegrafenis. Let wel: elke natuurbegraafplaats heeft zijn eigen regels, dus vooraf checken of de rieten mand van de overledene er wel begraven mag worden, is wel aan te bevelen. Ook zijn rieten manden geschikt voor een crematie.

Heeft u advies nodig?

Ons assortiment bestaande uit unieke uitvaartkisten hebben we zorgvuldig voor u samengesteld. Neem gerust contact met ons op.

Rieten mand online bestellen?

Bij Cofita kunt u gemakkelijk online een rieten grafmand bestellen. Wilt u graag eerst ons aanbod uitvaartkisten en grafmanden met eigen ogen komen bekijken? Neem dan gerust contact met ons op voor het inplannen van een bezichtiging.

Uitvaartkist kopen Afbeelding 3

Meer informatie

Wilt u meer weten over een rieten mand voor een overledene of wilt u een rieten mand kopen voor een uitvaart? Neem dan gerust contact op met Cofita via 0633031356 of per mail via info@cofita.nl.

Nieuws & advies

Vragen, neem contact op