Rieten doodskist

Rieten grafkist voor een ecologische begrafenis of crematie

De rieten doodskist is een natuurlijk, duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor de houten uitvaartkist die tot op heden nog door velen het meeste gebruikt wordt. Heeft dat niet uw voorkeur voor uw begrafenis of crematie? Dat kunt u van die ‘traditie’ afstappen en kiezen voor een rieten grafkist die gemaakt is van milieuvriendelijk geweven riet dat biologisch afbreekbaar is. Zo draagt u met de uitvaart bij aan een schonere wereld. U kunt bij Cofita de rieten uitvaartkist bestellen in onze webshop.

Dé uitvaartkist voor een groene uitvaart

Het milieu speelt een belangrijke rol in de maatschappij. Zo zien we met eigen ogen allemaal de klimaatverandering plaatsvinden. Vindt u dat spijtig? Dan kunt u kiezen voor een groene uitvaart. Voor uzelf of voor uw dierbare. Zo’n groene uitvaart is echt milieuvriendelijk met een persoonlijk afscheid in een rieten doodskist. U kunt de rieten grafkist bijvoorbeeld nu al kopen voor uzelf, zodat u zeker weet dat u na uw overlijden geen (extra) ecologische voetafdruk meer zet.

rieten doodskist

rieten uitvaartkist kopen

Wat kenmerkt de rieten uitvaartkist?

Een rieten uitvaartkist is gemaakt van gevlochten wilgenteen, waardoor hij 100% afbreekbaar is. De rieten grafkist is van binnen afgewerkt met een bekleding van ongebleekt katoen, een wade van watervast ongebleekt katoen en een eco hoofdsteun of biologisch afbreekbaar hoofdkussen. De handgemaakte wilgenteen is geweven in blauwe en bruine kleuren.

  • De binnenmaten zijn 50 cm breed bij de schouders, 192 cm lang en 36 cm hoog
  • De buitenmaten zijn 52 cm breed bij de schouders, 195 cm lang en 41 cm hoog
  • Geschikt voor crematie, met aantoonbaar certificaat door de LVC (Landelijke Vereniging van Crematoria)
  • Geschikt voor een natuurbegraafplaats, een gewone begrafenis en crematie
  • Geschikt voor een persoon tot 140 kg

Onze rieten uitvaartkist is 100% ecologisch en bevat daarom nooit plastics of metalen.

Heeft u advies nodig?

Ons assortiment bestaande uit unieke uitvaartkisten hebben we zorgvuldig voor u samengesteld. Neem gerust contact met ons op.

Rieten uitvaartkist bestellen bij Cofita

Wij staan voor u klaar met persoonlijke aandacht en advies als u een milieuvriendelijke, rieten uitvaartkist wilt bestellen. Wist u dat een rieten grafkist kopen bij ons in prijs veel voordeliger is dan bij een uitvaartondernemer? Wilt u een rieten doodskist bestellen? Hij wordt dan binnen 24 uur bij u op het gewenste adres bezorgd. Dat gebeurt op zeer discrete wijze. Bij ons kunt altijd terecht voor:

  • Zelf uw ecologisch verantwoorde rieten uitvaartkist samenstellen
  • Gratis levering binnen 24 uur / 7 dagen per week
  • Volledige ontzorging
  • Uitvaartkisten op maat mogelijk, in overleg
  • Beste prijs voor een rieten uitvaartkist

rieten doodskist bestellen bij cofita uitvaartkisten

Direct uw rieten uitvaartkist kopen

Bij Cofita kunt u gemakkelijk online uw rieten doodskist kopen. Wilt u graag eerst ons aanbod rieten uitvaartkisten of uitvaartmanden komen bekijken? Neem dan gerust contact met ons op voor het inplannen van een bezichtiging. Voor meer informatie over een rieten grafkist en de prijs daarvan, kunt u 24/7 contact met ons opnemen via +31 633031356 of info@cofita.nl.

Nieuws & advies

Vragen, neem contact op