Unieke uitvaartkisten • Helemaal naar uw wens • Binnen 24 uur geleverd

Rieten lijkkist

TR-1210

Rieten lijkkisten zijn een natuurlijk, duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor een uitvaartkist. Bestel het eenvoudig via onze website. Een rieten uitvaart- of grafkist is een milieuvriendelijke geweven uitvaartmand die biologisch afbreekbaar is. Hiermee draagt u bij aan een schonere wereld. 

Een groene uitvaart

Het milieu speelt op dit moment een belangrijke rol in onze maatschappij.  Iedereen is zich bewust van de klimaatveranderingen en het eigen energieverbruik. U kunt ervoor kiezen om een groene uitvaart te organiseren. Zo’n uitvaart is volledig duurzaam. U kunt hierbij denken aan rouwkaarten van gerecycled papier of het kiezen van een milieuvriendelijke lijkkist.

Een rieten lijkkist

Een rieten uitvaart- of grafkist is gevlochten van wilgenteen en is daarmee 100% afbreekbaar. Wilgenteen groeit na de oogst snel aan en vormt een hernieuwbare brandstof voor de natuur. De uitvaart- of grafkist is afgewerkt met een katoenen binnenbekleding en een bijbehorend kussen. De handgemaakte wilgenteen is geweven in blauwe en bruine kleuren. De binnenmaten van de kist zijn 50 cm breed bij de schouders, 192 cm lang en 36 cm hoog. De buitenmaten van de kist zijn 52 cm breed bij de schouders, 195 cm lang en 41 cm hoog.

Onze rieten manden zijn 100% ecologisch gemaakt. Dit betekend dat onze producten geen plastic of metalen bevatten en alleen gemaakt zijn van materialen die op een natuurlijke en biologische manier afbreekbaar zijn.

 

Onze rieten manden zijn geschikt voor:

*Crematie, met aantoonbare certificaat door de LVC(Landelijke Vereniging van Crematoria)

*natuurbegraafplaats en begrafenis

*Geschikt tot 140 KG

 

Cofita

Cofita is al jarenlang leverancier van uitvaartkisten. Zelf konden wij geen keuze maken uit standaard uitvaartkisten bij onze uitvaartondernemer en daarom zijn wij gestart met de (online) verkoop van uitvaart- en grafkisten. Ons assortiment bestaat uit betaalbare, exclusieve kisten die iedereen de mogelijkheid biedt om een uitvaart- of grafkist aan te schaffen. U kunt uw rieten uitvaart- of grafkist snel en makkelijk bestellen via de telefoon of onze website. Daarnaast kunt u altijd een afspraak maken om langs te komen voor een bezichtiging.

Wilt u meer informatie over de aanschaf van een rieten uitvaart- of grafkist? Neem dan contact met ons op.