Kosten doodskist

Wat kost een uitvaartkist?

Als u niet recent een uitvaartkist heeft aangeschaft, is het voor u waarschijnlijk een grote vraag wat op dit moment de kosten van een doodskist zijn. Die kosten lopen nogal uiteen. De gemiddelde prijs voor een uitvaartkist is momenteel plusminus € 500,-. Dat wil dus zeggen dat u bij Cofita een doodskist kunt kopen vanaf een prijs van € 359,-. Dat is een kartonnen doodskist. Maar wij hebben ook een grafkist die € 1825,- kost. Er komt veel kijken bij het kiezen van een doodskist die bij u past. Daarom is het goed om van tevoren te weten welke factoren invloed hebben op de kosten van een doodskist.

Wat bepaalt de kosten voor een uitvaartkist?

De kosten van een grafkist zijn vooral afhankelijk van het gebruikte materiaal, de afwerking van de kist en de wijze van productie. Zo zijn uitvaartkisten van riet vaak met de hand gemaakt en daardoor wat hoger in kosten. Massieve doodskisten die gemaakt zijn van een bijzonder materiaal, zoals naaldhout, mahonie, kersenhout of ayoushout kosten doorgaans ook wat meer dan gefineerde of spaanplaat doodskisten of kisten met printfolie. Ook een afwijkende maat kan voor meer kosten van de grafkist zorgen.

kosten doodskist bepalen

kosten van een doodskist

Kosten van een rieten doodskist

Als u liever afwijkt van een houten uitvaartkist, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een rieten doodskist, ook wel grafmand genoemd. De kosten van een rieten uitvaartkist zijn bij Cofita € 749,-. Rieten grafkisten zijn vaak met de hand gemaakt en kosten daarom over het algemeen wat meer.

Heeft u advies nodig?

Ons assortiment bestaande uit unieke uitvaartkisten hebben we zorgvuldig voor u samengesteld. Neem gerust contact met ons op.

Kosten van een kartonnen doodskist?

De kosten van een kartonnen doodskist liggen aan de onderkant van de prijsrange. Wat kost een doodskist van karton? Bij ons is dat altijd € 359,-. Daarbij heeft u de keuze uit een vuren, een licht marmer of een donker marmer uitvoering. Een uitvaartkist van karton is op ecologische wijze gemaakt van gerecycled karton en natuurlijke inkt.

online doodskist kosten

Aantrekkelijke kosten voor een uitvaartkist van Cofita

Als u de kosten van een grafkist, en daarmee een uitvaart, overzichtelijk en in de hand wilt houden, is Cofita de beste leverancier van grafkisten. Wij staan namelijk garant voor:

  • Zelf uw uitvaartkist samenstellen
  • Gratis levering binnen 24 uur / 7 dagen per week
  • Volledige ontzorging
  • Gekleurde grafkist in overleg
  • Beste prijs voor alle doodskisten

Contact met Cofita

Wat kost een doodskist? Als u daar vragen over heeft, of van gedachten wilt wisselen, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0633031356 of per mail via info@cofita.nl.

Nieuws & advies

Vragen, neem contact op